Outokumpu Oyj:n varsinainen yhtiökokous on suunniteltu pidettäväksi torstaina 31.3.2022. Yhtiön hallitus kutsuu varsinaisen yhtiökokouksen koolle myöhemmin.

Ilmoitus varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäväksi otettavissa asioista

Osakkeenomistajalla on oikeus saada varsinaiselle yhtiökokoukselle osakeyhtiölain mukaan kuuluva asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi, jos hän vaatii sitä kirjallisesti yhtiön hallitukselta niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. Pyynnöt tulee toimittaa Outokummun Hallitukselle 14.1.2022 mennessä postitse osoitteeseen AGM / Outokumpu Oyj, PL 245, 00181 Helsinki, tai sähköpostitse hallituksen sihteerille osoitteeseen [email protected].  Osakkeenomistajan tulee huolehtia siitä, että käsiteltäväksi vaadittu asia on osakeyhtiölain mukainen ja riittävän täsmällinen, jotta se voidaan sisällyttää yhtiökokouskutsuun ja käsitellä yhtiökokouksessa.

Osakkeenomistajan oikeudesta saada asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi ja sen edellytyksistä säädetään osakeyhtiölaissa ja 7.5.2021 annetussa laissa väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista (375/2021).

Nimitystoimikunnan ehdotukset yhtiökokoukselle 2022

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa Outokummun hallituksen jäsenmääräksi yhteensä kahdeksan (8), ja että hallituksen jäseniksi valitaan hallituksen nykyiset jäsenet Kari Jordan, Heinz Jörg Fuhrmann, Kati ter Horst, Päivi Luostarinen, Vesa-Pekka Takala, Pierre Vareille ja Julia Woodhouse sekä uutena jäsenenä Petter Söderström toimikaudeksi, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Lisäksi nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen puheenjohtajaksi valittaisiin uudelleen Kari Jordan ja varapuheenjohtajaksi valittaisiin Kati ter Horst. 

Nimitystoimikunta on ehdotuksessaan hallituksen kokoonpanoksi huomioinut hallituksen tulevan rakenteen sekä yksittäisten jäsenten monipuolisen ja toisiaan täydentävän ammatillisen osaamisen ja kokemuksen. Siksi nimitystoimikunta ehdottaa, että yhtiökokous valitsee hallituksen yhtenä kokonaisuutena, ei hallituksen jäseniä yksitellen.

Lisäksi osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen vuosipalkkioita korotettaisiin seuraavasti:

  • Puheenjohtaja: 169 000 euroa (2021: 163 000 euroa) 
  • Varapuheenjohtaja ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja: 93 500 euroa (2021: 91 600 euroa) 
  • Muut hallituksen jäsenet: 72 500 euroa (2021: 71 100 euroa) 

Lue nimitystoimikunnan ehdotukset kokonaisuudessaan pörssitiedotteesta.